Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A Partizánhoz érkezett a legtöbb támogatás az adó 1%-okból idén

10perc.hu
2024. 09. 13.
A Partizánhoz érkezett a legtöbb támogatás az adó 1%-okból idén

A Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány több mint 416 millió forintot gyűjtött az 1%-os adófelajánlásokból.

A NAV legfrissebb adatai szerint a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány kapta idén a legtöbb 1%-os felajánlást, több mint 416 millió forintot, ezzel megduplázva a tavalyi támogatási összeget. A felajánlások összesen 17 milliárd forintot tettek ki, amelyből számos közhasznú szervezet részesült, azonban a Partizán kiemelkedő helyen végzett, megelőzve olyan hagyományosan népszerű egészségügyi és állatmentő alapítványokat, mint az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Heim Pál Gyermekkórház - közölte a Telex.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is 1,77 millióan rendelkeztek adójuk 1%-áról, a felajánlások összege pedig a béremelkedéseknek köszönhetően meghaladta az előző évi értéket. Az adatokból látható, hogy bár a legtöbb pénz továbbra is egészségügyi és állatmentő szervezetekhez áramlik, a Partizán rendkívüli eredményt ért el, amikor az első helyre ugrott. A Partizán tavaly gyűjtött először felajánlásokat, és már akkor is figyelemre méltó 191 millió forintot kapott, de az idei 416 millió forinttal ezt messze felülmúlták.

A lista többi szereplője között szintén kiemelkedő összegeket kaptak más közismert szervezetek, mint például az Oltalom Karitatív Egyesület, amely 107 millió forintot gyűjtött össze 9921 felajánlótól, vagy a Klubrádiót működtető Szabad Sávért Alapítvány, amely 63 millió forintot kapott 5464 embertől. A TASZ 43 millió forintot, míg az Átlátszó működését támogató Átlátszónet Alapítvány 38 millió forintot kapott.


Főkép forrása:
Partizán (Facebook)

További cikkek