Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Nyugdíjemelést tervez a kormány, várható, jöhet a 13. havi nyugdíj

10perc.hu
2024. 09. 04.
Nyugdíjemelést tervez a kormány,  várható, jöhet a 13. havi nyugdíj

Januárban nyugdíjemelés várható, februárban pedig ismét érkezik a 13. havi nyugdíj.

A közelmúltban lezajlott költségvetési egyeztetések alapján januárban ismét nyugdíjemelésre számíthatnak a magyar nyugdíjasok. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter közölte szerdán a közösségi oldalán. A bejegyzés szerint a jövő évi költségvetés biztosítja a nyugdíjak emeléséhez szükséges forrásokat, amelynek mértéke az éves várható inflációhoz igazodik, körülbelül 3,2 százalékos lehet.

A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a kormány jelentős nyugdíjemeléseket hajtott végre: tavaly 18,5 százalékkal, idén pedig 6 százalékkal növekedtek a nyugdíjak. Az emelés mellett Varga Mihály bejelentette, hogy jövő februárban már ötödik alkalommal fizeti ki az állam a 13. havi nyugdíjat.

Varga hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a nyugdíjak értékének megőrzése mellett, még háborús időkben is, és betartja a nyugdíjasoknak tett ígéretét. Emellett kiemelte, hogy a költségvetési hiány csökkentése is prioritás marad, az idei 4,5 százalékos hiányt jövőre 3,7 százalékra, 2026-ra pedig 2,9 százalékra tervezik mérsékelni, miközben az államadósság-ráta folyamatosan javul.

Az eredeti közleményt Varga Mihály pénzügyminiszter tette közzé közösségi oldalán.


Főkép forrása:
MTI fotó/Balogh Zoltán
Címkék:
#Nyugdíj

További cikkek