Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Hétvégén debütál Nyíregyháza új stadionja

10perc.hu
2024. 08. 22.
Hétvégén debütál Nyíregyháza új stadionja

Több mint 19 milliárd forintból épült új stadion Nyíregyházán.

Nyíregyháza legújabb sportközpontja, a több mint 8000 férőhelyes stadion augusztus 25-én, vasárnap debütál, amikor a Nyíregyháza Spartacus FC hazai pályán fogadja a Fehérvár FC-t az új létesítmény nyitómérkőzésén - számolt be róla az Origo. Az aréna az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épült, az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. kivitelezésében, és a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósult meg. A stadion építése több mint 19 milliárd forintból valósult meg, a magyar kormány támogatásával.

Az új stadion a Nyíregyházi Spartacus FC hazai pályája lesz, amely az OTP Bank Liga NB I.-be idén feljutott csapatot szolgálja. A modern létesítmény megfelel az UEFA-2 kategória követelményeinek, és nemcsak futballmérkőzéseknek ad majd otthont, hanem egyéb rendezvények, például koncertek számára is nyitva áll.

A stadion több mint 12.200 négyzetméteres, központi pályáját pályafűtés és automata öntözőrendszer látja el. A fenntartható vízgazdálkodás jegyében az öntözéshez az összegyűjtött csapadékvizet használják fel. A stadion mellett egy kivilágított futókör és egy kétszintes, 900 négyzetméteres sportközpont is helyet kapott, amely konditeremmel, kiszolgáló helyiségekkel és öltözőkkel áll a sportolók rendelkezésére.

A stadion lelátóin 7969 normál lelátószék, kilenc skybox (182 férőhely), valamint VIP-szektor (341 férőhely) várja a szurkolókat. A komplexumban egy 450 négyzetméteres lounge és egy 150 négyzetméteres konferenciaterem is található, melyek rendezvények, bálok és állófogadások megrendezésére is alkalmasak. Emellett a stadion területén sportdiagnosztikai-rehabilitációs részleg és wellness központ is szolgálja a hazai csapat kényelmét.

A stadion további különlegességei közé tartozik a két darab, egyenként 60 négyzetméteres ledfal, valamint a gyep megsértése nélkül felépíthető mobilszínpad, amely ideális nagyobb szabású rendezvényekhez is.

A Magyar Építők stábja videót is készített az új stadionról, amelyben bemutatják a létesítmény különböző tereit, a lelátóktól kezdve a gyepszőnyegen át az öltözőkig. A felvételek idején még zajlottak az utolsó simítások, de a nyitómérkőzésre minden készen áll majd a Nyíregyházi Spartacus FC új otthonában.


Főkép forrása:
Magyar Építők YouTube videója
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek