Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rekordmennyiségű hitelt vehetnek fel idén a magyarok

10perc.hu
2024. 07. 16.
Rekordmennyiségű hitelt vehetnek fel idén a magyarok

Megdőlhet a 2019-es rekord a személyi hitelek mennyiségét illetően idén.

Az idei év végére megdőlhet a 2019-es rekord, soha ennyi személyi hitelt nem vettek fel a magyarok. Már négy bank is kínál tízmillió forint feletti személyi kölcsönt, és egyre valószínűbb, hogy új csúcsot érnek el a kölcsönök kihelyezéseinél – derül ki a BiztosDöntés.hu elemzéséből.

A MagNet Bank már akár 12 millió forint hitelösszeget is elérhetővé tett zöld hitelcélokra, mint energetikai korszerűsítés vagy elektromos autótöltő rendszerek finanszírozása, amelyre akár 12,25 százaléknyi kamatkedvezmény is elérhető egy standard személyi kölcsönhöz képest. Az Erste, az UniCredit Bank és a CIB Bank is tízmillió forint feletti hitelösszegeket kínál. Az Erste és az UniCredit Bank jelenleg 12 millió forintot, míg a CIB Bank 15 millió forintot kínál, függetlenül a felhasználási céltól - közölte a Forbes.

A MagNet Bank mellett a K&H, az MBH Bank és az UniCredit Bank is kínál lakásfelújításra felhasználható személyi kölcsönöket, amelyek népszerűségét a júliustól újraindult Otthonfelújítási Program is növeli.

Az idei évben ismét rekord születhet az újonnan megkötött személyihitel-szerződéseknél. 2019-ben nagyjából 560 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket a bankok, míg idén már az első öt hónapban 300 milliárd forint felett járt a piac. Ha a kereslet a jelenlegi szinten marad, a teljes évi szerződéses volumen elérheti a 600-700 milliárd forintot is.

Címkék:
#Hitel

További cikkek