Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Jeff Bezos újabb 5 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt ad el

10perc.hu
2024. 07. 04.
Jeff Bezos újabb 5 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt ad el

Legutoljára februárban adott el Amazon-részvényeket Jeff Bezos.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója, bejelentette, hogy további 25 millió Amazon-részvényt ad el, melyek értéke közel 5 milliárd dollár. Az eladásra azt követően kerül sor, hogy az Amazon tőzsdei értéke rekordot döntött. Februárban Bezos már eladott 8,5 milliárd dollár értékben Amazon-részvényeket, ami az első ilyen tranzakciója volt 2021 óta - közölte a BBC.

Az Amazon részvényei idén több mint 30 százalékkal emelkedtek, mivel a mesterséges intelligencia technológia iránti növekvő kereslet növeli a vállalat felhőalapú számítástechnikai üzletágának bevételeit. Az Amazon tőzsdei értékelése múlt hónapban először lépte át a 2 milliárd dollárt, bár még mindig elmarad az Nvidia, az Apple és a Microsoft mögött, amelyek mind átlépték a 3 milliárd dolláros határt. Az Amazon április végi negyedéves eredményei azt mutatják, hogy a mesterséges intelligenciára tett tétjük kifizetődő.

Bezos 2021-ben lemondott az Amazon vezérigazgatói tisztségéről, jelenleg az ügyvezető elnöki pozíciót tölti be, és továbbra is a legnagyobb részvényes marad. Az Amazont 1994-ben alapította egy garázsban a washingtoni Bellevue-ben, amikor az internet még gyerekcipőben járt. A vállalat online könyvkereskedésként indult, és mára a világ egyik vezető online kiskereskedelmi és felhőalapú számítástechnikai vállalatává vált.

Bezos alapította a Blue Origin rakétatársaságot is, amely májusban hat ügyfelet küldött az űr szélére. Jeff Bezos a világ második leggazdagabb embere a Forbes milliárdosok listája szerint, becsült nettó vagyona mintegy 214 milliárd dollár.




Főkép forrása:
Daniel Oberhaus/Flickr

Hirdetés

További cikkek