Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A Nvidia lett a világ legértékesebb vállalata

10perc.hu
2024. 06. 19.
A Nvidia lett a világ legértékesebb vállalata

Megelőzte a Microsoftot a csipekkel foglalkozó Nvidia.

Az Nvidia lett a világ legértékesebb vállalata, miután piaci értéke kedden meghaladta a Microsoftét. A cég részvényeinek árfolyama 3,5 százalékkal emelkedett, ezzel elérve a 135,6 dolláros szintet, ami 3,336 ezermilliárd dolláros piaci értéket jelent - közölte a Telex a Reuters jelentése alapján.

Ezzel szemben a Microsoft részvényeinek árfolyama 0,2 százalékot esett, piaci értéke pedig 3,325 ezermilliárd dollárra csökkent. A cserével az Nvidia az élre került a legértékesebb cégek listáján, megelőzve az Apple-t is, amely 1,3 százalékos árfolyamesést követően 3,278 ezermilliárd dolláros értékkel a harmadik helyen áll.

Az Nvidia szárnyalásának fő oka, hogy a cég csipjei jelentik a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésének hardveres motorját. A termékeire olyan nagy a kereslet, hogy a vállalat nem győzi gyártókapacitással kielégíteni. Az Nvidia részvényárfolyama idén eddig 173 százalékot emelkedett, míg a Microsoft részvényei 19 százalékot drágultak. Az Nvidia közel nyolcvanszázalékos részesedéssel uralja az MI-csipek piacát, ami tovább növeli a cég értékét a mesterséges intelligencia gyors fejlődésével párhuzamosan.

A cég vezetői májusban kijelentették, hogy a márciusban bemutatott, és a világ legerősebb MI-csipjének tartott Blackwell iránti kereslet még jövőre is bőven meg fogja haladni a kínálatot.




Főkép forrása:
Trusted Reviews

További cikkek