Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Szlovákiába csábítják a magyar vásárlókat a kedvező árak

10perc.hu
2024. 05. 15.
Szlovákiába csábítják a magyar vásárlókat a kedvező árak

Egyre több magyar használja ki, hogy kedvezőbbek az árak Szlovákiában.

Manapság egyre több magyar vásárló dönt úgy, hogy átruccan Szlovákiába bevásárolni, köszönhetően az ottani alacsonyabb áraknak. Komárom, Párkány, Nagymegyer és Érsekújvár népszerű célpontok a határmenti bevásárlóturizmus számára - tájékoztat az Mfor.hu. A közösségi médiában, különösen a Facebookon, megjelent egy csoport, ahol a bevásárlók megosztják egymással tapasztalataikat. Az Mfor.hu cikkére hivatkozva a 24.hu írja, hogy a csoport tagjai ajánlják a rendszeres tájékozódást az aktuális akciókról. 

Javasolják azt is, hogy érdemes csatlakozni a preferált szlovákiai üzletláncok hűségprogramjaihoz. Ezek a programok gyakran online is elérhetők, és jelentős kedvezményeket nyújthatnak a vásárlóknak.

A cikk szerint az alacsony árak egyik oka a különböző adózási szabályokban rejlhet. A magyar adórendszer magasabb áfát és egyéb adókat vethet ki bizonyos termékekre, ami megdrágíthatja azokat a helyi boltokban. Ezzel szemben Szlovákiában kedvezőbbek lehetnek az adófeltételek, ami alacsonyabb árakat eredményezhez.

További cikkek