386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megalázó módszerekről számolt be két dolgozó az iváncsai akkugyárból

10perc.hu
2024. 04. 29.
Megalázó módszerekről számolt be két dolgozó az iváncsai akkugyárból

A gyár koreai vezetése megdöbbentő szabályokat próbált előírni dolgozóinak.

Az RTL Házon kívül műsorában két dolgozó számolt be a szörnyű munkakörülményekről és az egészen más munkakultúráról az iváncsai akkumulátorgyárban. A műszak kezdete előtt a dolgozókat a folyosón gyülekezni rendelték, és le kellett volna ülniük a földre, vagy térdelniük. Ezt az intézkedést a munkások megalázónak érezték, és a koreai cégvezetés kénytelen volt visszavonni - közölte a 24.hu.

Ritkán látott szigor

A gyárban szigorú biztonsági előírások vannak érvényben. A telefonok kameráját le kell takarni, kifelé emailt csak engedéllyel lehet küldeni, és a papírok fémszálasak, hogy kifelé becsipogjanak az ellenőrzésen. A kifelé tartó dolgozók telefonjait a biztonsági szolgálat ellenőrzi, és ha hiányzik róluk a matrica, vizsgálat alá vetik őket. A benti gépekre nem szabad semmit feltölteni, letölteni vagy menteni.

A gyárban magyarok, koreaiak, ukránok, vietnámiak és kirgizek is dolgoznak, de a kommunikáció nehézkes a közös nyelv hiánya miatt. A munkások kézzel-lábbal kommunikálnak, de sokszor a koreaiak sem egyeztetnek egymással, így eltérő utasításokat kapnak a dolgozók, ami veszélyes lehet, hiszen veszélyes anyagokkal dolgoznak. A munkások nem kapnak tájékoztatást az esetleges rosszullétek okáról. Legutóbb márciusban 9-en lettek rosszul valamilyen szúrós szagú anyagtól, de a cég karbantartási munkálatokra hivatkozott.

Főkép forrása:
Illusztráció

Hirdetés

További cikkek