Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Az MNB és a kínai NFRA együttműködési megállapodást kötött

10perc.hu/MTI
2024. 03. 25.
Az MNB és a kínai NFRA együttműködési megállapodást kötött

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kínai National Financial Regulatory Administration (NFRA) közös pénzügyi felügyeleti együttműködésről kötött megállapodást Pekingben.

Közös pénzügyi felügyeleti együttműködésről kötött megállapodást az MNB és a kínai National Financial Regulatory Administration (NFRA). A közös munka kiterjed többek között a hatóságok közötti információmegosztásra, kölcsönös segítségnyújtásra és hatékony együttműködésre a pénzügyi felügyelet és a fogyasztóvédelem területén - jelentette be hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A dokumentumot Kandrács Csaba, az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke, illetve Zhou Liang, az NFRA miniszterhelyettese látta el kézjegyével Pekingben.

Az együttműködési megállapodás alapul szolgálhat felügyeleti információmegosztásra, a kölcsönös segítségnyújtásra és hatékony együttműködésre a pénzügyi felügyelet és a fogyasztóvédelem területén, valamint az információcserére a pénzmosás- és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemben.

Kandrács Csaba, az MNB alelnöke mellett a China Development Forum globális gazdasági növekedésre fókuszáló panelbeszélgetésén további kiemelt felszólalóként részt vett Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Ajay Banga, a Világbank-csoport elnöke és Masatsugu Asakawa, az Ázsiai Fejlesztési Bank elnöke is.

Az MNB évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szorosabbra fűzze és kiterjessze nemzetközi szakmai kapcsolatait a stratégiai partner jegybankokkal, felügyeleti hatóságokkal, valamint a nemzetközi gazdasági szervezetekkel és pénzügyi intézményekkel. Ezen az úton számít fontos mérföldkőnek a mostani megállapodás és konferencia-részvétel is - hangsúlyozta az MNB közleménye.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek