395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

300 milliárd forint uniós forrás érkezik Budapest fejlesztésére

10perc/MTI
2024. 01. 25.

Az ezekből megvalósuló fejlesztések közül több már folyamatban van.

A következő években 300 milliárd forint európai uniós forrás érkezik Budapest fejlesztésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint közlekedésfejlesztésre 178 milliárd, közterület-fejlesztésre 50 milliárd, esélyteremtő fejlesztésekre 34 milliárd, árvízvédelemre és vízgazdálkodásra 38 milliárd forint uniós forrás jön.

A főváros fejlesztésére érkező, jelentős összegű forrásokat az Otthon Budapesten Stratégia célkitűzéseinek megvalósítására fordítják: zöld, esélyteremtő, nyitott várossá teszik Budapestet.

A következő években jelentős lépéseket tudnak tenni a klímaváltozás csökkentése és a már elkerülhetetlen következményekre felkészülés érdekében. Ezen felül csökkentik a lakhatási válságot és jelentős szociális fejlesztéseket hajtanak végre.

Az uniós források érkezésének feltétele az volt, hogy azokhoz Magyarország hozzáférjen, továbbá a fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésre állása a főváros többéves előkészítő munkájának és a megfelelő projektek kidolgozásának az elismerése is - áll a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármestert, aki Brüsszelben a fejlesztési csomag bejelentésekor azt mondta:

"Budapestre azért is érkezhet 300 milliárd forint uniós forrás, mert a városfejlesztési célkitűzéseink azonosak az Európai Unió célkitűzéseivel. Fenntartható módon működő, zöld, szolidáris várost építünk. A most bejelentett fejlesztési csomag hatásait minden budapesti élvezni fogja majd, bárhol is él a városban."

A fővárosi önkormányzat a következő hetekben részletesen bemutatja a Budapest következő éveit meghatározó fejlesztési csomag elemeit - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.


Főkép forrása:
Karácsony Gergely Facebook oldala

Hirdetés

További cikkek