390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Már decembertől nő a minimálbér és a garantált bérminimum! Mutatjuk, hogy mennyivel

10perc.hu
2023. 11. 17.
Már decembertől nő a minimálbér és a garantált bérminimum! Mutatjuk, hogy mennyivel

Megállapodás született a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén: 15 százalékkal emelkedik a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum.

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérum. Nagy Márton miniszter az ülésen elmondta, a Kormány mielőbb megtárgyalja a javaslatokat és megalkotja a szükséges jogszabályokat.

A tárca szerint a felek megegyeztek abban, hogy a legkisebb keresetek korábban, már 2023 utolsó hónapjában emelkedhetnek. Ez pedig azt jelenti, hogy decembertől a minimálbér 15%-kal, 266 800 forintra, a garantált bérminimum pedig 10%-kal, 326 000 forintra növekedhet.

A felek ajánlást fogalmaznak meg arra vonatkozóan, hogy a versenyszférában a lehetőségek figyelembe vételével 2024. évben is meg kell őrizni a bérek reálértékét, ezért minden vállalkozást a saját üzleti, pénzügyi és bérpiaci helyzetének megfelelően további béremelésre ösztönöznek. Tárgyalást kezdenek a bérrendszer megújításának olyan irányú koncepciójáról, amellyel a bérek hosszútávon megőrizhetik vásárlóerejüket.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Minimálbér

További cikkek