Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Szijjártó Péter fontos bejelentést tett, ami a vállalatok beruházási támogatásait érinti

MTI
2023. 08. 06.
Szijjártó Péter fontos bejelentést tett, ami a vállalatok beruházási támogatásait érinti

Szélesebb körben igényelhetik a vállalatok a beruházási támogatásokat.

Szélesebb körben igényelhetik hétfőtől a vállalatok a beruházási támogatásokat - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter jelezte, hogy jelentős könnyítéseket vezetnek be a beruházási támogatások rendszerében.

A miniszter közölte, hogy csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken - az eddigi négymilliárd forint helyett - már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, ezzel pedig számos magyar tulajdonú vállalkozás számára megnyílik a lehetőség, hogy akár 50 százalékos támogatást kapjon fejlesztéseihez. Emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások.

Mindezek mellett Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz.

Főkép forrása:
MTI/Lakatos Péter (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a magyar-üzbég üzleti fórumon a budapesti InterContinental szállodában 2023. július 27-én.)

Hirdetés

További cikkek