391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Újévkor sem tréfál az MNB, több mint 50 millióval büntette a MagNet Bankot

10perc.hu
2023. 01. 02.
Újévkor sem tréfál az MNB, több mint 50 millióval büntette a MagNet Bankot

Az 51,25 millió forintos bírságot kapott pénzintézet számos esetben nem dolgozta fel a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás gyanújára vonatkozó szűrési riasztásokat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 51,25 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a MagNet Bankra a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzése terén feltárt hiányosságok miatt. A jegybank közleménye szerint a feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, de kijavításuk elengedhetetlen.

A vizsgálat feltárta, hogy a bank szűrési logikái, az alkalmazott küszöbértékek nem voltak arányosak az üzleti kapcsolatok jellegével és összegével, ezért több indokolt esetben nem keletkezett jelzés a szűrőrendszerben. A bank így nem kezelte megfelelően az azonosított kockázatokat.

Ráadásul a MagNet Bank többször elmulasztotta a jogszabályi határidőben megtartani dolgozói számára a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési képzéseket. Az MNB 2023. január 31. és május 31. napi határidőkkel kötelezte a bankot a különböző feltárt hiányosságok megszüntetésére.

Főkép forrása:
MagNet Bank
Címkék:
#MNB

További cikkek