Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ahogy elérik a 25. életévüket, a kieső szja-mentesség miatt fizetésemelést kérne a fiatalok többsége

10perc.hu
2022. 08. 31.
Ahogy elérik a 25. életévüket, a kieső szja-mentesség miatt fizetésemelést kérne a fiatalok többsége

Egy felmérés szerint a megkérdezettek 83,4 százaléka ugyanakkor fontolóra venné a munkahelyváltást, ha nagyobb fizetésre kapna ajánlatot más cégtől.

Biztosak lehetünk abban, hogy a fiatal nemzedék nem fél kiállni a saját érdekeiért. A Work Force Kft. a Pályakezdő Index kutatásának eredményei alapján kiderült, hogy a magyar fiatalok - akiknek 25 év alatt nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük a bruttó átlagkereset mértékéig - csaknem fele (46,9 százalék) jelezte, hogy ha betölti a 25. életévét, akkor azonnal fizetésemelést kér munkaadójától, hogy ne csökkenjen a nettó keresete.

A megkérdezettek 32,2 százaléka még nem tudott válaszolni, mindössze alig több mint ötödük jelentette ki, hogy nem kér majd nagyobb fizetést. Az adókedvezmény bejelentését követően a válaszadók 50,4 százalékának emelték a bérét, 47,8 százalékának nem változott, 1,8 százaléknak viszont csökkent.

Mint kiderült, a növekvő bér egyértelműen pozitívan befolyásolta a munkaadók megítélését, a fiatalok lojalitása nőtt, de nem annyira, hogy minden körülmények között kitartsanak munkáltatójuk mellett. Ugyanis a megkérdezettek 83,4 százaléka fontolóra venné a munkahelyváltást, ha nagyobb fizetésre kapna ajánlatot más cégtől.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek