395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Nem tudod, mi a passzív jövedelem? Például az ingatlanok bérbeadása!

10perc.hu
2022. 07. 27.

Egy felmérés szerint a válaszadók 67 százaléka számára a lakásbérbeadás volt a legismertebb, a pénzügyi befektetéseket 46 százalék, a tőzsdét 43 százalék, a saját internetes vállalkozást 41 százalék azonosította passzív bevételt generáló lehetőségként.

Nagyon érdekes felmérést tett közzé a Profession.hu állásportál, amely szerint a magyar lakosság körében – a 18-75 éves internetezők körében végezték a kutatást – a legismertebb passzív jövedelemforrás a lakásbérbeadás. Ez még akkor is igaz, ha az adatokból az derült ki, hogy a magyar felnőtt lakosság 52 százaléka nem ismeri a passzív jövedelem fogalmát.

A válaszadók 67 százaléka számára a lakásbérbeadás volt a legismertebb, a pénzügyi befektetéseket 46 százalék, a tőzsdét 43 százalék, a saját internetes vállalkozást 41 százalék azonosította passzív bevételt generáló lehetőségként.

A passzív jövedelemmel tervezők motivációja szerteágazó a felmérés szerint. A válaszadók 42 százaléka több szabadidőt remél tőle hosszú távon, 37 százalékuk rugalmasabb időbeosztást, míg csaknem azonos arányban vannak azok, akik szórakoztató tevékenységet látnak benne.A teljes online elérhető lakosságra vetítve nagyságrendileg 1,2 millió ember van az országban, aki rendelkezik a fizetése melletti extra bevétellel. Többségüknek pénzügyi befektetéseik vannak (kötvény, értékpapír), amelyet az ingatlan-bérbeadás követ. A harmadik helyen holtversenyben áll a kriptovaluta-bányászat és -kereskedelem, illetve az MLM (multi-level marketing) típusú ügynöki tevékenység.

Ugyanakkor érdekes adat, hogy a passzív jövedelemmel nem rendelkezők 83 százaléka annak ellenére nem is tervezi, hogy a közeljövőben belevág ilyen célból valamilyen tevékenységbe, miszerint a passzív bevétel megszerzése sok esetben nem igényel komolyabb előképzettséget.

Főkép forrása:
Paulinyi & Partners

Hirdetés

További cikkek