Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Orbán Viktor reagált a katásoknak: „Becsuktuk a kiskapukat, és nem nyitjuk ki azokat”

10perc.hu
2022. 07. 15.
Orbán Viktor reagált a katásoknak: „Becsuktuk a kiskapukat, és nem nyitjuk ki azokat”

A miniszterelnök szerint a mostani körülmények között egész egyszerűen nem bír el az ország költségvetése 450 ezer kisadózót.

Sokáig nem szólalt meg Orbán Viktor a kedden elfogadott új KATA-törvénnyel kapcsolatban. Ma megtörte a hallgatását ez ügyben, és a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben egyszerűen nem megy, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kéne.

Úgy véli, ezzel azt kockáztatnák, hogy kilyukad a nyugdíjkassza zsákja, és akkor a nyugdíjasok járnak rosszul. Úgy fogalmazott, az ország 50–150 ezer katást elbír, de többet nem. „Jó döntésnek és szükségesnek tartom az átalakítást, a KATA kiskapuit bezártuk és nem is nyitjuk újra” – fogalmazott a miniszterelnök.

A rezsicsökkentés kapcsán pedig egyértelművé tette, meg akarják mindezt védeni, ezért aki átlag fölött fogyaszt, annak bizony piaci árat kell fizetnie, vagy azt javasolja, próbálja meg visszafogni a fogyasztását.

Arról nem kérdezte meg a riporter, miszerint az Unió által forszírozott gazdasági minimumadót – mindenhol legalább 15 % lenne a társasági adó a cégek számára – miért nem támogatja a kormány, miközben az abból származó bevételek szintén nagyon jól jönnének a miniszterelnök által is gazdasági nehézségekkel küzdő költségvetésnek.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

További cikkek