Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Hiába minden józan érvelés, nem egészen egy nap alatt átment a Parlamenten az új KATA-törvény

10perc.hu
2022. 07. 12.
Hiába minden józan érvelés, nem egészen egy nap alatt átment a Parlamenten az új KATA-törvény

A jövőben az adózási formát csak a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, termékeket értékesítő egyéni vállalkozók választhatják, ez alól csak a taxis személyszállítást végzők képeznek kivételt.

Hiába érveltek különböző szakmai szervezetek, hiába adtak be az ellenzéki pártok módosító indítványokat, a Parlament a mai napon megszavazta a tegnap délután benyújtott KATA-törvénymódosítást. A jogszabályok változtatásáról 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett szavazott kedden a Ház, kivételes eljárásban.

A jövőben az adózási formát csak a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, termékeket értékesítő egyéni vállalkozók választhatják. Ez alól csak a taxis személyszállítást végzők képeznek kivételt. Az új kata szabályai szeptember 1-jétől lépnek hatályba, az új kata választásáról szóló nyilatkozatokat szeptember 25-éig nyújthatják be az adóhivatalhoz az érintettek, míg azok, akik más adónemet választanak – például az átalányadót –, ők október 31-ig jelenthetik be választásukat.

Főkép forrása:
parlament.hu

További cikkek