Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ha van tartalékod, te milyen befektetési lehetőséget választanál?

10perc.hu
2022. 05. 30.
Ha van tartalékod, te milyen befektetési lehetőséget választanál?

A Magyar Bankholding kutatása szerint az emberek több mint fele, 52 százalék tartja megtakarításait folyószámlán, míg 35 százalékuk a készpénzt helyezi előtérbe.

Érdekes és izgalmas felmérést végzett a Magyar Bankholding arról, vajon az embereknek milyenek a megtakarítási szokásai. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek harmada (34 százalék) rendelkezik megtakarítással, és 15 százaléknak egyáltalán nincs megtakarítása.

A lakosság körében tovább nőtt a bankok és alapkezelők iránti bizalom. A megkérdezettek 55 százaléka tartja megbízhatónak a bankokat a megtakarítások kezelésére, 27 százalékuk pedig alapkezelőre bízná a befektetéseit. Továbbra is az egyik legnépszerűbb befektetési forma az állampapír, az emberek 22 százaléka fektetne be ilyen eszközbe.



Duplájára, a 2021-es 6 százalékkal szemben idén 13 százalékra nőtt azok aránya, akik szívesen fektetnének be aranyba vagy műkincsbe. Tavalyhoz képest nőtt a lekötés nélkül, folyószámlán tartott megtakarítások száma, a válaszadók több mint fele, 52 százalék tartja megtakarításait így a kutatás szerint. Az emberek 35 százaléka készpénzben tartja a pénzét.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek