Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Több mint 32 milliós bírságot fizettek az üzletek az élelmiszerárstop megsértése miatt

10perc.hu
2022. 04. 29.
Több mint 32 milliós bírságot fizettek az üzletek az élelmiszerárstop megsértése miatt

Kétezer boltban végeztek helyszíni ellenőrzést, 203 esetben tártak fel mulasztásokat, melyekből 137 üzlet alkalmazott a hatóságinál magasabb árat.

Az élelmiszerárstop – tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát – július 1-ig tartó meghosszabbítása mellett a boltok ellenőrzése is tovább folytatódik.

A fogyasztóvédelmi szakemberek az elmúlt időszakban mintegy kétezer boltban végeztek helyszíni ellenőrzést, 203 esetben tártak fel mulasztásokat. 137 üzlet alkalmazott a hatóságinál magasabb árat, az esetek több mint felében az étolajat kínálták az előírtnál drágábban.



A hatóság mostanáig 167 mulasztóra szabott ki összesen több mint 32 millió forint bírságot. A legnagyobb tételt, 1,8 millió forintot kétszer rótták ki nemzetközi áruházláncok Fejér megyei egységeire. A legsúlyosabb szankcióval sújtott üzletek egyik érintett termékből sem tartották készleten a rendelkezések szerinti mennyiséget.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek