391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ami jó az autósoknak, csőd a kis benzinkutaknak – július 1-ig marad a benzinárstop!

10perc.hu
2022. 04. 27.
Ami jó az autósoknak, csőd a kis benzinkutaknak – július 1-ig marad a benzinárstop!

A Független Benzinkutasok Szövetsége azt javasolja, a kormány 40 forint/liter támogatást adjon a csődközelbe került kiskutak üzemeltetőinek.

Orbán Viktor miniszterelnök ma jelentette be, hogy a kormány döntése szerint július 1-jéig meghosszabbítják az üzemanyagok és az élelmiszerek árstopját. Ez a döntés mind a kiskereskedelemben érdekelt üzleteket, mind pedig a kis töltőállomások üzemeltetőit hozza rendkívül nehéz helyzetbe.

Az Index megkérdezte Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnökét arról, milyen hatással lesz mindez az eddig is csődközelbe került kis benzinkutak üzemeltetőire. Nos, a szakember szerint amennyiben a kormány 40 forint/liter támogatást nem ítél meg az érintetteknek, padlóra küldheti a teljes szektort.

Az elnök kiemelte, amint megjelenik a július 1-ig meghosszabbított árstopról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben, utána azonnal konkrét lépéseket tesznek a bajba jutottak megsegítésére. Ugyanis nem tartja korrekt dolognak, hogy a kis benzinkutakat üzemeltető vállalkozások vigyék el az olcsó tankolás összes terhét.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek