Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Segítünk, miként vehess fel ingyen a bankszámládról havi 150 ezer forintnál többet

10perc.hu
2022. 04. 22.
Segítünk, miként vehess fel ingyen a bankszámládról havi 150 ezer forintnál többet

A bankoknak is lehetnek érdekes kedvezményei, de ha valaki Revolut számlát és kártyát használ, akkor az érvényes jogszabályok értelmében még minimum 75 ezer forintot tud kivenni havonta a számlájáról.

Vannak helyzetek, amikor készpénzre van szükségünk, a jogszabályban biztosított havi 150 ezer forintos keret pedig nem mindig elég. A bankmonitor.hu szakembereinek segítségével mutatunk többek között egy egyszerű és akár ingyenes módszert arra, hogy több készpénzhez juthass hozzá.

Vannak bankok, amelyek különböző lehetőségeket adnak ügyfeleiknek, hogy a törvényes limiten felül vehessenek fel készpénzt az automatából ingyenesen. A CIB ECO bankszámlánál például választatjuk azt a 150 ezer Ft-os lehetőség helyett, hogy havonta egy alkalommal költség nélkül juthatunk akár 400 ezer Ft készpénzhez a CIB automaták egyikéből.

A havi 400 ezer forint havi jóváírás esetén szintén ingyenes Raiffeisen Prémium 2.0 számla még ennél is kedvezőbb feltételeket kínál: ha kérjük a jogszabályban előírt két ingyenes készpénzfelvételt, akkor a bank további 2 felvételt tesz ingyenessé bármelyik Raiffeisen ATM-ből. Mivel egy nap maximum 300 ezer Ft-ot lehet felvenni, így havonta akár 1,2 millió Ft készpénzhez is hozzá lehet jutni díjmentesen.

A nem ingyenes, ám nagyon kedvező OTP Smart számlákhoz úgynevezett ATM csomag vásárolható, ezekkel 412 Ft/hó, illetve 705 Ft/hó díj ellenében 2, illetve 5 alkalommal juthatunk az adott hónapban díjmentesen készpénzhez ATM-ből.



Sok magyar felhasználó használ Revolut számlát és bankkártyát, többnyire azért, mert nagyon kedvező feltételekkel lehet így devizát vásárolni, ráadásul a meglévő devizaszámláról fizethetünk utána külföldön, megúszva ezzel az átváltási költséget.

Van azonban még egy hasznos szolgáltatás, ami meglepő módon az olcsó készpénzfelvételben segíthet. Ugyanis az ingyenes Standard számláról havonta a törvényben előírt 150 ezer forintos limiten kívül még 75 ezer Ft értékben díjmentesen vehetünk fel készpénzt bármelyik hazai bank automatájából, míg a Plus és a Prémium számlákról 150 ezer Ft, míg a Metal számláról 300 ezer Ft-hoz lehet díjmentesen hozzájutni.

Ehhez persze szükség van egy kis trükkre: a meglévő számlánkról pénzt kell először feltölteni ide, ami ingyenes, ugyanis a tranzakció kártyás vásárlásnak minősül. Ezt követően máris költségmentesen vehetünk fel készpénzt a csomagban foglalt limitig.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek