Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Magyarország is megszavazta az orosz gáz embargóját és Paks 2 leállítását

10perc.hu
2022. 04. 08.
Magyarország is megszavazta az orosz gáz embargóját és Paks 2 leállítását

A kormánypárti EP-képviselő Gál Kinga kijelentette, nem értettek egyet a legújabb szankciókkal, de az európai egység és Ukrajna támogatása érdekében megszavazták azokat.

Létfontosságú, ugyanakkor Magyarországot is igencsak érintő határozatot fogadott el még tegnap este az Európai Parlament. Újfent elítélték Oroszország agresszióját Ukrajna ellen, és a döntés értelmében az Európai Tanácsnak azonnal le kell állítania a földgáz, a szén, az olaj és a nukleáris fűtőanyagok importját Oroszországból.

A rendelkezésben Magyarország külön is érdekelt, hiszen azonnal le kell állítani a hazánkban zajló Roszatom beruházásokat, azaz Paks 2-t le kell állítani. Valamennyi jelen lévő magyar EP-képviselő – így a kormánypártiak is – megszavazták a határozatot.

Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője a Facebookra írt posztjában kijelentette, nem értettek egyet a legújabb szankciókkal, de az európai egység és Ukrajna támogatása érdekében megszavazták azokat. Hogy mindez komoly változást jelent-e a magyar kormány politikájában, azt csak feltételezni lehet, hiszen Orbán Viktor eddig semmilyen embargót nem támogatott az orosz energiahordozókra, illetve az oroszok által finanszírozott paksi beruházásra.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek