Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Részleges leállásra készül, és állami támogatást kér a hatalmas gondban lévő Tungsram

10perc.hu
2022. 04. 06.
Részleges leállásra készül, és állami támogatást kér a hatalmas gondban lévő Tungsram

Miután az idei esztendő eddigi időszakában nem a terveknek megfelelően alakult a 3 ezer alkalmazottat foglalkoztató világítástechnikai vállalat sorsa, így kénytelenek átszervezni a termelést.

Úgy tűnik, a gazdasági válság a legnagyobb hazai cégeket is utoléri, amit jelenleg az orosz-ukrán háború is jelentősen befolyásol, ráadásul negatív irányban. A Tungsram – amely 3 ezer alkalmazottat foglalkoztat, Magyarországon öt gyára van, 1600 beszállítóval és más partnerrel működik együtt – sem kerülte el a gondokat, így súlyos döntésekre kényszerül.

„Vagy állami, önkormányzati megbízások formájában energiahatékonysági programok révén, vagy vissza nem térítendő kormányzati támogatás, illetve tőkeinjekció révén, de azonnali segítségre volna szüksége a Tungsramnak. A pandémia, a globális ellátási nehézségek és az ukrajnai háború megoldhatatlan feladat elé állította a cégcsoportot” - mondta Jörg Bauer, a cég vezetője az Indexnek.

Az elnök-vezérigazgató elárulta, miután 2022 első negyedéve nem a tervek szerint alakul, a cég részleges leállásra készül áprilisban, hogy a vevői igényekhez áttervezhessék a kapacitásokat, és eladhassák meglévő készleteiket.

Főkép forrása:
MTI/Bruzák Noémi

További cikkek