Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Kifogyóban a Zöld hitel, több bank már felfüggesztette az értékesítését

10perc.hu
2022. 03. 29.
Kifogyóban a Zöld hitel, több bank már felfüggesztette az értékesítését

Az MNB ugyanis összesen 200 milliárd forint keretösszeget biztosított a kereskedelmi bankoknak a hitel finanszírozására, de úgy tűnik nagyon gyors ütemben fogyóban van.

Egyre több jel mutat arra, hogy az NHP Zöld Otthon Program keretében igényelhető kedvezményes, 2,5%-os kamatozású lakáshitel kerete kifogyhat. Emiatt számos új építésű lakás vásárlását, vagy lakóház építését tervező családnak újra kell értékelnie a lehetőségeit. A Bankmonitor szakértői segítségével megnéztük, igazak-e a hírek a hitel keretösszegének kifogyásáról.

A kedvezményes konstrukció igénylésének nincsen végső határideje, azonban a támogatás nem áll korlátlanul rendelkezésre: az MNB ugyanis összesen 200 milliárd forint keretösszeget biztosított a kereskedelmi bankoknak a hitel finanszírozására. Mivel nagyon népszerű ez a fajta kölcsön, a keretösszeg nagyon gyors ütemben fogy.



Az UniCredit és az ERSTE Bank mától, 2022.03.29-től felfüggesztette az NHP Zöld Otthon Program keretében elérhető zöld hitel értékesítését, csak a 2022.03.28-ig megkötött adásvételi szerződésre és kizárólag hiánytalan hiteldokumentáció benyújtásával fogad be még kérelmet mind a két pénzintézet. A bankok honlapján nincs arról tájékoztatás, hogy az intézkedések mögött a keret kimerülése állna.

Az OTP, a K&H, valamint a Raiffeisen Banknál már kiírták a weboldalukra, hogy érdemes előzetesen egyeztetni a pénzintézettel, ugyanis a zöld hitel keretösszege hamarosan kimerülhet, és a bank a keretösszeg kifogyása esetén nem köteles tartani a kedvezményes kamatot az ügyfelek felé.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek