Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megkezdődött a Sberbank-ügyfeleinek kártalanítása

10perc.hu
2022. 03. 10.
Megkezdődött a Sberbank-ügyfeleinek kártalanítása

Az Országos Betétbiztosítási Alap március 4-én éjfélig fogadta be a hozzá beérkező számlaszámbejelentéseket a betétesektől.

Az Országos Betétbiztosítási Alap csütörtökön a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek számlájára hamarosan megérkeznek a jóváírások. Sőt, néhány napon belül a Magyar Posta Zrt.-től is megkapják a betétesek a postai kifizetéseket.

Az OBA március 4-én éjfélig fogadta be a hozzá beérkező számlaszámbejelentéseket a betétesektől. Az Alap a Takarékbankot bízta meg, hogy közreműködő bankként kifizesse az erre a kifizetési csatornára irányított betétesek részére a nekik járó kártalanítási összeget. A közreműködő bank március 18-át, a kártalanításra törvényileg megjelölt 10 munkanap lejártát követően is folyamatosan a betétesek rendelkezésére fog állni.

A Sberbank lakossági ügyfelei a Takarékbanknál személyazonosító okmány és lakcímkártya bemutatásával, a céges ügyfelek a bejegyzésük igazolására, valamint a cég nevében történő rendelkezés igazolására alkalmas dokumentumok alapján intézkedhetnek.

Főkép forrása:
MTI/Bruzák Noémi

További cikkek