Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Október végéig tart a hitelmoratórium, onnantól csak a rászorulók élhetnek vele

10perc.hu
2021. 09. 13.
Október végéig tart a hitelmoratórium, onnantól csak a rászorulók élhetnek vele

A kormány döntése értelmében megszűnik a hitelmoratórium, de a nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak, és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük kérhetik a hosszabbítást.

Eldőlt, október 31-ig marad érvényben a hitelmoratórium, azaz a kormány az adósok felkészülése miatt a szeptember 30-i határidőt újabb egy hónappal meghosszabbította. Ugyanakkor novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot.

Utóbbiak közé tartoznak a nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük kérhetik a hosszabbítást. Hozzátette: a vállalkozások esetében azok kérhetik, amelyeknek az árbevétele legalább 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

A moratóriumban maradás nem automatikus, akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot 2022 június végéig, erről a jogosultsági feltételek fennállása esetén nyilatkozniuk kell majd a bankjuknak. Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, a mostani döntés célja, hogy a gazdaság újraindításakor a rászorulók részére továbbra is megőrizzék ezt a védőhálót.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek