Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

50.000 dollárnál is járt egy Bitcoin

10perc.hu
2021. 08. 23.
50.000 dollárnál is járt egy Bitcoin

Május 15.-e óta ez az első alkalom, hogy a bitcoin elérte ezt a mérföldkövet. A Bitcoin társai is előretörtek: az Ethereum több mint 3%-kal, míg a Dogecoin közel 2%-kal emelkedett.

A Bitcoin egész hétvégén e határ közelében mozgott, mielőtt végül keleti idő szerint vasárnap esti órákban átlépte azt - írja az ÁrfolyamTudós.hu.

A kriptopénz azután is lendületet kapott, hogy a PayPal bejelentette, hogy lehetővé teszi négyféle kriptopénz, a bitcoin, az ethereum, a litecoin és a bitcoin cash - vásárlását, tartását és eladását az Egyesült Királyságban. Ez a bejelentés a vállalat kriptopénz-kínálatának első nemzetközi kiterjesztése az Egyesült Államokon kívül, ahol tavaly októberben indította el a szolgáltatást.

Ezzel a lépéssel a kriptovalutákhoz való hozzáférés, a tudás és a kriptovaluták felfedezése az Egyesült Királyságban is mainstreamé, azaz a széles közönség által elérhetővé válhat.

A kriptopénzek számára viharos hónapokat tudhatunk magunk mögött. A Bitcoin, amely áprilisban közel 65 000 dolláros történelmi csúcsot ért el, júniusban 28 800 dollárig zuhant, miután Kína fokozta a digitális valutákkal szembeni kemény fellépését.

Ezt követően a Bitcoin hetekig 30 000 és 40 000 dollár között ingadozott, a múlt hónapban kezdett kilábalni a mélypontról, amikor a nagy technológiai óriások jelezték - vagy jelezni látszottak -, hogy támogatják a digitális valutákat.

Júliusban az Amazon álláshirdetést tett közzé egy digitális valuta és blokklánc termék vezetői pozícióra, ami a kriptovalutákat az egekbe repítette. A hirdetés a technológiai vállalat kriptovalutákkal kapcsolatos jövőbeli szerepvállalásával és a születőben lévő digitális valutaágazat további legitimálásának lehetőségével kapcsolatban keltett feltűnést.

A bitcoin és társai a múlt hónapban a Tesla és a Twitter vezérigazgatóinak, Elon Musknak és Jack Dorsey-nak megjegyzései miatt is lendületet kaptak, mivel mindketten megosztották, hogyan építették be vagy tervezik beépíteni a digitális valutákat a vállalkozásukba.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek