Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Egyre több a női vállalkozó Magyarországon

10perc.hu
2021. 06. 09.
Egyre több a női vállalkozó Magyarországon

Egy felmérés szerint már a cégek 14 százalékának kizárólag hölgyek a tulajdonosai, és jelenleg több mint 500 olyan vállalkozás működik egymilliárd forint éves árbevétellel, melyet üzletasszony irányít.

Érdekes és tanulságos felmérés eredményét osztotta meg a SKC-Consulting Kft., amely a WINGATE nemzetközi vállalkozásélénkítő program hazai résztvevője. Maga a kutatás arra vonatkozott, hogy Magyarországon milyen arányban vesznek részt tulajdonosként vagy vezetőként az üzleti életben a hölgyek.

Nos, az adatok alapján kiderült, hogy hazánkban az elmúlt 10 évben nőtt a tisztán női tulajdonosokkal rendelkező vállalkozások száma, azonban még így is csupán 14 százalék körüli arányt képviselnek a teljes magyarországi cégállományon belül. Ugyanakkor Magyarországon jelenleg több mint 500, egymilliárd forint feletti éves árbevétellel rendelkező női társas vállalkozás működik.



Annak ellenére, hogy ezen cégek száma közel megduplázódott az egy évvel korábbi értékhez képest, az 1 milliárd forint feletti árbevételt elérő vállalkozások kategóriájában a tisztán női vállalkozások aránya még mindig csupán 6 százalékot tesz ki. A felmérésből az is kiderült, hogy a nők esetében fontosnak tartják a megszokottól eltérő gondolkodást, a megfelelő önbizalmat és bátorságot, illetve nagyra értékelik a pénzügyi és menedzsment szaktudást.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek