390.20 Ft

359.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rekordszámú ingatlant adtak-vettek márciusban

10perc.hu
2021. 04. 03.

Idén márciusban becsült 15 630 tranzakció csaknem 41 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, de az idei februári csúcsot is több mint 7 százalékkal túlszárnyalta.

Tovább folytatódik a lakáspiac szárnyalása Magyarországon, márciusban az elmúlt 10 évben először lépte át az adásvételek száma a 15 ezret. A Duna House (DH) adatai alapján a 15 630 tranzakció csaknem 41 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, de az idei februári csúcsot is több mint 7 százalékkal túlszárnyalta. Az év első negyedévében így több mint 41 ezer adásvétellel zárt a piac, ami szintén az elmúlt 10 év legerősebb első negyedévét jelenti.


Az ingaltanpiac mellett nő a jelzáloghitel piac is, ahol a 93 milliárd forintos piaci volumen szintén csúcsot jelent Magyarországon     Fotó: freepik.com


Az elemzők szerint az aktív piacot és a továbbra is erős keresletet, a jelenlegi egészségügyi helyzet okozta lakhatási igények változása miatti többlettranzakciók és hazai környezetben az erre ráerősítő otthonteremtési támogatások okozzák. Ez a piaci trend éves szinten akár kétszámjegyű árnövekedést is okozhat az ingatlanoknál. Nem véletlen, hogy az ingaltanpiac mellett nő a jelzáloghitel piac is, ahol a 93 milliárd forintos piaci volumen szintén csúcsot jelent Magyarországon.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek