387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ajándékvásárlás, de miből?

10perc.hu
2020. 12. 01.
Ajándékvásárlás, de miből?

A kártyás vásárlások 1-3 százalékát számos pénzintézet utólagosan visszatéríti, így jobban is járhat az, mint aki a saját pénzét költötte volna el.

Közeleg a karácsony, és ez sok család számára jelentős kiadást eredményezhet. Igaz, manapság az eredetileg egynapos kedvezmények, mint például a Black Friday, mára már tovább tartanak akár egy hétnél is, és ezek kisebb-nagyobb kedvezményeket biztosítanak a vásárlásoknál. A bankmonitor.hu segítségével utána jártunk annak, hogy miből érdemes megfinanszírozni a kiadásokat. Kezdjük azzal a gazdasági sétánkat, hogy bármennyire meglepő, de nem akkor járunk a legjobban, ha saját megtakarításunkból költünk.

Az persze igaz, hogyha a saját megtakarításunk felhasználásával vásárolunk, akkor nem lesznek költségeink. De ez akkor is igaz, ha hitelkártyával vásárlunk. Persze ez csak valósul meg, ha képesek vagyunk egy bizonyos türelmi idő után visszafizetni a hitelszámlára a teljes összeget. Általában erre a havi fordulónapot követő 15 napig van lehetőségünk. Az sem hanyagolható el, hogy a bankok többsége 1-3 százalékot még vissza is térít a hitelkártyánkra, aminek feltétele a kártyás vásárlás. Ugyanakkor nem árt tudni, a határidőt precízen tartani kell, különben a fizetendő éves kamat 2021-től akár a 30 százalékot is elérheti.



A másik megoldás egy folyószámlahitel lehet, amiből kipótolhatjuk a szükséges, ám hiányzó összeget. Itt is figyelnünk kell arra, hogy a felhasznált összeget a következő hónapban vissza tudjuk fizetni. Ugyanis ha nem sikerül, akkor a felvett összeg azonnal kamatozni kezd és elérheti az éves 20 százalékot is. Persze a karácsonyi vásárlás utáni időszakban mindenki kevesebbet költ, azaz van esély arra, hogy visszafizessük a folyószámlahitelünket.

Utolsó lehetőségként még ott van áruhitel vagy a személyi kölcsön. Mindkettő ideális megoldás lehet arra az esetre, ha nincs elegendő saját megtakarításunk és nagyobb összegre lenne szükségünk, melyet több hónap, év alatt tudnánk visszafizetni.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek