Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Karsai Dániel emlékére díjat alapítanak

10perc.hu
2024. 09. 30.
Karsai Dániel emlékére díjat alapítanak

A Magyar Orvosi Kamara emlékdíjat hoz létre Karsai Dániel alkotmányjogász tiszteletére, aki élete során az életvégi méltóság jogáért harcolt.

A díj célja az olyan személyek és szervezetek támogatása, akik szintén az életvégi méltóság ügyéért küzdenek - írta a HáziPatika.

Karsai Dániel, aki ügyvédként is segítette a Magyar Orvosi Kamarát, egy évvel ezelőtt még magánszemélyként vett részt a Magyar Orvosi Kamara Agora rendezvényén, ahol az életvégi döntésekről folytatott társadalmi vitában szólalt fel. Ez a vita, amelyet ő maga kezdeményezett, szellemi hagyatékként maradt mindannyiunkra.


Karsai hősies küzdelme a gyógyíthatatlan ALS-betegséggel több mint három évig tartott, testvére, Karsai Péter ezekkel a szavakkal búcsúzott tőle: Dani ma este elment. Több mint 3 éven át hősiesen, méltósággal küzdött a legyőzhetetlen ellenséggel az ALS-sel. Mindig velem, velünk leszel, Bro’.”

Karsai Dániel élete végéig harcolt azért, hogy Magyarországon engedélyezzék az eutanáziát, így lehetővé téve a súlyos betegek számára, hogy saját döntésük alapján, méltósággal távozzanak az életből.

Főkép forrása:
Ausländerin- magyar NŐK Ausztriában Facebook

További cikkek