Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Változások az Ubernél

10perc.hu
2024. 08. 30.
Változások az Ubernél

A budapesti felhasználók számára új lehetőségek nyílnak meg a szolgáltatás használatában.

Az Uber bejelentette, hogy mostantól Budapesten is lehetőség nyílik készpénzes fizetésre, alkalmazkodva ezzel a helyi igényekhez. Az Uber globálisan többnyire készpénzmentes szolgáltatást nyújt, azonban egyes városokban, így most már Budapesten is, bevezetik ezt az új lehetőséget - írja a HVG.

A készpénzes opció az Uber applikációban választható ki az utazás során. 

Ha az utas nem rendelkezik elegendő készpénzszel, lehetőség van digitális vagy bankkártyás fizetésre is az Uber alkalmazáson keresztül, illetve a sofőr által biztosított terminálon. Fontos, hogy ha a sofőr nem tud pontos visszajárót adni, az utas az Uber ügyfélszolgálatához fordulhat a pénzügyi elszámolás rendezéséért.

Az új funkcióval a kezdő Uber-felhasználók számára 14 ezer forintos készpénzes költési limitet állapítottak meg, amely később, az utazások számának növekedésével 20 ezer forintra emelkedhet.

Az Uber idén nyáron tért vissza Budapestre, miután nyolc év szünet következett, amikor a taxislobbi miatt el kellett hagynia a piacot. Jelenlegi működésük a Főtaxi leányvállalatával való együttműködés keretében zajlik, ahol a taxisok az Uber applikációján keresztül rendelhetők, az árak pedig a BKK által meghatározott tarifákat követik. 

További cikkek