392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Visszatér az Uber Magyarországra

10perc.hu
2024. 04. 16.
Visszatér az Uber Magyarországra

A cég nyolc évvel ezelőtt hagyta el az országot.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott az Ubernek, így a cég hamarosan elkezdi toborozni a sofőröket a platformra. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul el Budapesten. - írja a Telex.

Az Uber a Főtaxival együttműködésben tervezi a magyarországi piacra lépést, a Főtaxi sofőrjei is csatlakozhatnak majd a platformhoz. Ez azt jelenti, hogy az utasoknak több választásuk lesz, és versenyképesebb árakra számíthatnak. A Főtaxi sofőrjei belső levélben arról is tájékoztatást kaptak, hogy az Uberrel való együttműködésnek köszönhetően még több fuvart és bevételt érhetnek el. A Főtaxi továbbra is marad a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnere. Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője a Portfóliónak adott interjúja szerint "célunk, hogy idén ezernél is több Uber sofőr legyen Budapesten. Csak hogy tágabb képet adjak, globálisan több százezer taxisofőrnek biztosít kereseti lehetőséget az Uber applikációja. Európában és a Közel-Kelet országaiban az Uber-utak több mint 10 százalékát taxisofőrök teljesítik, és a számuk egyre csak növekszik."

Az Uber különálló szolgáltatásként tervezi a belépést a budapesti piacra, így a Főtaxi applikációt és szolgáltatását nem érinti a változás. Az Uber applikáció letöltésével az utasok az Uber sofőröket is hívhatják, akik Uber Taxival szállítják majd az utasokat.

Főkép forrása:
Ivan Radic/Flickr
Címkék:
#Közlekedés

További cikkek