392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Több emberhez akarsz eljutni a Facebookon? Rakj fel videókat!

10perc.hu
2023. 03. 25.
Több emberhez akarsz eljutni a Facebookon? Rakj fel videókat!

2023 egyik nagy újdonsága, hogy a Facebook dedikált ügynökségekkel szerződik le annak érdekében, hogy minél egyedibben tudja kiszolgálni a közönséget.

Rendkívül nehéz, már-már a lehetetlen kategória fizetett hirdetések nélkül követői bázist építeni a Facebookon, de annak sincs egyszerű dolga, aki organikus módon szeretne a posztjainak sok tízezres elérést az egyik legkedveltebb közösségi oldalon.

Ráadásul 30-40 százalékkal is jobban támogatja a Facebook algoritmusa a videókat a képeknél és a szöveges tartalmaknál, de a nem hirdetett bejegyzések nagyságrendekkel kevesebb embert érnek el a platformon. 2023 egyik nagy újdonsága, hogy a Facebook dedikált ügynökségekkel szerződik le annak érdekében, hogy minél egyedibben tudja kiszolgálni a közönséget.

„Az együttműködő partnerek így olyan béta fejlesztésekhez, algoritmus frissítésekhez és beállítási opciókhoz jutnak hozzá, melyeknek köszönhetően eredményesebb és költséghatékonyabb kampányokat tudnak folytatni már a tesztidőszakban” – mondta a 10perc.hu kérdésére Berta Gergő, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezető tulajdonosa.


30-40 százalékkal is jobban támogatja a Facebook algoritmusa a videókat a képeknél és a szöveges tartalmaknál     Fotó: Freepik


A szakember azt javasolja, aki csak teheti, videókkal próbálkozzon, a Facebook algoritmusa ugyanis ezeket a tartalmakat jobban támogatja a fotóknál és a szövegeknél. „Videók esetében mindig 1-2 perces felvételekben gondolkodjunk, ha a téma engedi, ezt követően ugyanis láthatóan bezuhan az úgynevezett online figyelem. Fontos még, hogy minden esetben feliratozzuk is a videókat” – mutatott rá Berta Gergő.

A marketing szakértő kiemelte, ha az organikus bejegyzésekkel nem sikerült átütő eredményt elérni, akkor sem kell elkeseredni, ugyanis a fizetett hirdetéseknek nagyobb teret ad a Facebook, és egy jól beállított kampánnyal szép számokat lehet elérni, ráadásul célzottan, a releváns közönséghez lehet eljuttatni a tartalmakat.

Főkép forrása:
pixabay
Címkék:
#Facebook

További cikkek