395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

BIZARR: Olcsóbb egy London közeli Aldiban vásárolni, mint hazánkban

10perc.hu
2023. 02. 02.

Több, mint 40%-al került olcsóbba bevásárolni egy London közelében található Aldi üzletben, mint Szegeden!

Az Átlátszó nemrégiben végzett kutatásában az volt a cél, hogy megnézze milyen árkülönbségek fellelhetőek egy London közeli Aldi és egy hazai Aldi között.

A kísérlet során 15 terméket hasonlítottak össze: liszt, olaj, csirkeszárny, csirkecomb, eper, áfonya, krumpli, cherry paradicsom, friss lazac, brokkoli, vaj, tej, tejföl, tojás, 3 rétegű WC-papír.

Az eltérő kiszerelések miatt volt némi eltérés, valamint a szegedi Aldiban lévő ársapkás tojás is elfogyott, viszont így is meglepő eredménye lett a kutatásnak. Ugyanazokat a termékeket sokkal olcsóbban lehetett megvásárolni Angliában, mint idehaza - írja az NLC.utazás.

Az Angliában összeválogatott kosár értéke forintban átszámolva 25.962 forint volt, még Szegeden ugyanazért a kosárért 36.760 forintot kellett fizetni.

Az NLC.utazás hozzátette: Különösen dühítő a dolog, ha hozzátesszük, hogy a kinti átlagkeresetből a lakásbérlés és a rezsiköltség levonása után havonta 23 kosár jön ki, míg itthon csak 4,6.

A Gazdasági Versenyhivaal (GVH) vizsgálódásba kezdett, hogy megtudja minek köszönhető, hogy ilyen mértékben elszállt az élelmiszerek ára. A GVH megkezdte az élelmiszer-inflációs környezet nemzetközi monitorozását, illetve az uniós országok versenyhatósági gyakorlatának feldolgozását is.- olvasható a NLC.gasztro oldalán. 

Főkép forrása:
Illusztráció

Hirdetés

További cikkek