393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hét nyelven beszélő porszívóval takaríthatsz, ha akarsz

10perc.hu
2023. 04. 04.
Hét nyelven beszélő porszívóval takaríthatsz, ha akarsz

Az ipari takarító robotcsaládok rendszere megbízhatóbb munkavégzést eredményez, melynek jellemzője a 80 százalék vízmegtakarítás, édesvíz védelem, ÖKO lábnyom csökkentése az épületekben.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, megjelentek hazánkban a tényleg hét nyelven beszélő, elképesztő tudással és hatásfokkal dolgozó takarítórobotok. A gondolkodni képes, okos gépekkel a jövő már az ajtónkon kopogtat: felköszönt a születésnapunkon, felszolgálja az ünnepi tortát és feltakarítja a földről a leesett maradékot.

Némelyik robot a hasznos akkumulátorfeltöltés mellett óránként 3000 négyzetméter felületet képes megtisztítani. Ha kell, önállóan visszamegy a dokkolóhoz, miközben leengedi a szennyvizet, feltölti magát árammal és tiszta vízzel.

„Ezek a legújabb generációs gépek már nem a távoli jövőt jelentik, hanem a jelent. Az ipari takarító robotcsaládok rendszere megbízhatóbb munkavégzést eredményez, melynek jellemzője a 80 százalék vízmegtakarítás, édesvíz védelem, ÖKO lábnyom csökkentése az épületekben” – mondta lapunk kérdésére Bökönyi Zsolt, a PrexRobot CEE Kft. ügyvezetője.


Óránként 3000 négyzetméter felületet képes megtisztítani     Fotó: PreXrobot CEE


A szakember állítja, ahogy az ipari forradalom idején, úgy most sem veszik el a gépek az az emberek munkáját. Az emberi munkaerőre mindig szükség lesz, azonban az okos robotokkal időt, pénzt és energiát spórolhat meg a tulajdonos.

„Nagyszerű segédeszköz ez az emberek számára, mert sokkal hatékonyabban végzik el a munkát. Persze, az is igaz, hogy átalakítják majd az életünket" – állította Bökönyi Zsolt.

Főkép forrása:
PreXrobot CEE

További cikkek