EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Hét nyelven beszélő porszívóval takaríthatsz, ha akarsz

Tech és tudomány
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: PreXrobot CEE

Az ipari takarító robotcsaládok rendszere megbízhatóbb munkavégzést eredményez, melynek jellemzője a 80 százalék vízmegtakarítás, édesvíz védelem, ÖKO lábnyom csökkentése az épületekben.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, megjelentek hazánkban a tényleg hét nyelven beszélő, elképesztő tudással és hatásfokkal dolgozó takarítórobotok. A gondolkodni képes, okos gépekkel a jövő már az ajtónkon kopogtat: felköszönt a születésnapunkon, felszolgálja az ünnepi tortát és feltakarítja a földről a leesett maradékot.

Némelyik robot a hasznos akkumulátorfeltöltés mellett óránként 3000 négyzetméter felületet képes megtisztítani. Ha kell, önállóan visszamegy a dokkolóhoz, miközben leengedi a szennyvizet, feltölti magát árammal és tiszta vízzel.

„Ezek a legújabb generációs gépek már nem a távoli jövőt jelentik, hanem a jelent. Az ipari takarító robotcsaládok rendszere megbízhatóbb munkavégzést eredményez, melynek jellemzője a 80 százalék vízmegtakarítás, édesvíz védelem, ÖKO lábnyom csökkentése az épületekben” – mondta lapunk kérdésére Bökönyi Zsolt, a PrexRobot CEE Kft. ügyvezetője.


Óránként 3000 négyzetméter felületet képes megtisztítani     Fotó: PreXrobot CEE


A szakember állítja, ahogy az ipari forradalom idején, úgy most sem veszik el a gépek az az emberek munkáját. Az emberi munkaerőre mindig szükség lesz, azonban az okos robotokkal időt, pénzt és energiát spórolhat meg a tulajdonos.

„Nagyszerű segédeszköz ez az emberek számára, mert sokkal hatékonyabban végzik el a munkát. Persze, az is igaz, hogy átalakítják majd az életünket" – állította Bökönyi Zsolt.