393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Gyilkos rendőr a rács mögött

10perc.hu/GF
2021. 03. 11.

Letartóztattak egy diplomaták védelmét is ellátó londoni rendőrt egy 33 éves brit nő elrablása és meggyilkolása gyanújával.

A múlt hét szerdán eltűnt fiatal marketinges hölgy, Sarah Everard elrablásának gyanújával Londonban letartóztatták a Metropolitan Police-nél dolgozó Wayne Couzens-t, egy 49 éves rendőrt, aki a Westminster Palotában a diplomaták védelmét ellátó parancsnokságon áll alkalmazásban. Tegnap a Scotland Yard bejelentette, az egy hete őrizetben lévő kétgyermekes családapa ellen gyilkosság gyanújával folyik tovább a vizsgálat, és a The Telegraph információi szerint emellett szeméremsértéssel is vádolják.

A 33 éves marketing asszisztens, Sarah Everard nem rég kezdett dolgozni új munkakörében. Barátja, az ugyancsak 33 éves Josh Louth - aki szintén marketing területen dolgozik - lehetett az utolsó ember, aki beszélt vele telefonon, mielőtt nyomtalanul eltűnt. Miután elhagyta egy barátja claphami lakását, Sarah gyalog vágott neki egy 50 perces útnak brixtoni otthonába. Igazolt, hogy beszélt útközben telefonon párjával, akivel találkában állapodtak meg a következő napra. Este 9.30-kor felvételt készített róla egy kaputelefon kamera egy útkereszteződésben. Ez az utolsó életjel a fiatal lányról. A rendőrség számos utcai kamera felvételeit vizsgálja a zsúfolt Poynders Road-on, ahol a lány haladt.

Couzens, korábbi műszerész, aki családja garázsvállalkozásában dolgozott, egy évtizeddel ezelőtt lépett be a rendőrséghez. A lány eltűnésekor nem volt szolgálatban. Bátyja szintén a rendőrségnél dolgozik. A feleségével, lányával és fiával élő férfit kedd este bilincsben vitték el a Metropolitan Police nyomozói deali otthonából. Éjjel átkutatták a házát, majd másnap lefoglaltak két autót az ingatlan közelében.


A kapucsengő kamerája készíthette az utolsó felvételt a lányról     Fotó: MET Police


A rendőrség átvizsgálta a gyanúsított öltözőszekrényét is a Westminster Palotában, ahol parlamenti képviselők és előkelő személyek védelme volt a munkaköri feladata. Közben egy másik házat és egy erdőt is átfésültek a Nagy-Londontól északnyugatra fekvő, Kent megyei Dealben. A városban erős a rendőri jelenlét, több egység nyomkövető kutyákkal kutatja át a terepet. A helybeliek rendőrségi helikoptert is láttak körözni a város felett tegnap délelőtt. Couzens szomszédait civil ruhás nyomozók faggatták ki.

A Scotland Yard egyik szóvivője elmondta, Sarah családját folyamatosan tájékoztatják a nyomozás fejleményeiről. A letartóztatás jelentős előrelépés az ügyben. A tény, hogy a letartóztatott személy a Metropolitan Police tagja, sokkoló és mélyen nyugtalanító is egyben a nyomozó hatóság szerint. Az eset sokkolhatja a brit társadalmat, ugyanakkor alapvető fontosságú, hogy a nyomozó csoport számára mindent feltétel biztosítva legyen munkájuk folytatásához.

Kedden a Sarah Everard után kutató detektívek egy tömbházas övezet környékén vizsgálódtak, néhány jardnyi távolságra attól a helytől, ahol a lány múlt nyolc napja eltűnt. Zárt garázsokat, tárolókat kutattak át. A területet ezt megelőzően kordonnal zárták le.


Couzens, korábbi műszerész, aki családja garázsvállalkozásában dolgozott, egy évtizeddel ezelőtt lépett be a rendőrséghez    Fotó: MET Police


Egy a környéken lakó nő a The Telegraph napilapnak elmondta, a rendőrség már vasárnap a helyszínen volt. Nagyon aggasztó ez az egész számomra. Este 7 és 9 óra között magam is egyedül szoktam itt sétálni. Abban az időben, amikor a lány eltűnt – jelentette ki a hölgy.

Egy másik nő arról mesélt, hogy ő is minden nap azon a szakaszon közlekedik gyalogosan, ahol Sarah Everardnak nyoma veszett. Ez félelmet kelt bennem – jelentette ki a brixtoni hölgy. Kedden a Scotland Yard friss felvételeket tett közzé a keresett lányról abban a reményben, hogy további információkat kaphat az eltűnésével kapcsolatban.

Sarah szülei - a 67 éves elektronikai professzor Jeremy, valamint a 63 éves Sue – szintén a helyszínre érkeztek, hogy segítsék a nyomozók munkáját. A lány nagynénje nagyon kedves, szép teremtésként írta le Sarah-t, akinek nagy baráti köre volt. Egyszerűen hihetetlen, ami vele történt. Képtelen vagyok feldolgozni – mondta el Jane Everard a The Telegraphnak.

Főkép forrása:
MET Police

További cikkek