EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

Fizetős lesz a TikTok! Egy „jelképes” összegért lehet majd a videókat megnézni

Tech és tudomány
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A közösségi oldal vezetősége szerint azonban nemcsak a TikToknak, hanem a tartalomgyártóknak is előnyös lenne az így szerezhető bevétel.

A Facebook és az Instagram után a TikTok is rövidesen fizetőssé válik. A közösségi oldal vezetősége egy teljesen új, fizetőkapu mögé zárható videós koncepción gondolkodik, amelynek lényege, hogy a tartalomkészítők beállíthatnák, hogy bizonyos tartalmaikat csak egy jelképes összeg kifizetése után tekinthessenek meg a felhasználók.

A The Information információi szerint a vezetőség azután vetette fel az új fejlesztés bevezetését, miután az Egyesült Államokban lelassult a közönség növekedése. Az ötlet egyébként nem új keletű, hasonló formátummal operál például az OnlyFans is, szerencsére a TikTok azonban minden felnőtt-tartalmat azonnal tiltólistára helyez.

A Pénzcentrum szerint még kérdéses, hogy a funkció pontosan hogyan működne. A TikTok vezetősége szerint azonban nemcsak az oldalnak, hanem a tartalomgyártóknak is előnyös lenne, ha közvetlenül szerezhetnének bevételt legfelkapottabb videóik után.