386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A felháborító tartalmaknak vége! A TikTok is erősíti a szülői felügyeletet

10perc.hu
2023. 07. 01.
A felháborító tartalmaknak vége! A TikTok is erősíti a szülői felügyeletet

Az új funkciók lehetővé teszik a tartalom szűrését szavak vagy hashtagek alapján.

A TikTok, az Egyesült Államokban és más országokban is, a gyermekek biztonságával kapcsolatos aggályok miatt került a figyelem középpontjába. A platform fiatal felhasználói bázisa és a megfelelőtlen tartalmak jelenléte miatt a TikTok úgy döntött, hogy nagyobb ellenőrzést ad a szülők kezébe, hogy milyen tartalmat láthatnak a tinédzserek - írja a Engadget.

A TikTok a kritikák tárgyát képezte, amiért olyan videóknak teszi ki a gyermekeket, amelyek önkárosító, étkezési zavarokat és más nem megfelelő tartalmat mutatnak be, gyakran a moderálás megkerülésével kialakított, kissé módosított hashtagekkel álcázva.

A 2020-ban bevezetett Family Pairing szolgáltatás lehetővé tette a szülők számára, hogy közvetlenül csatlakozzanak gyermekeik fiókjaihoz, és távolról szabályozzák a közvetlen üzeneteket, beállítsák a képernyőidő korlátokat és engedélyezzék a "korlátozott tartalom" módot.


A TikTok úgy döntött, hogy nagyobb ellenőrzést ad a szülők kezébe, hogy milyen tartalmat láthatnak a tinédzserek     Fotó: Pixabay


Az új vezérlők összevonják ezeket a funkciókat, lehetővé téve a szülőknek, hogy távolról kiszűrjék a videókat, amelyek olyan szavakat vagy hashtageket tartalmaznak, amelyeket a Neked vagy a Követve oldalon jelennek meg. A TikTok szerint ez az eszköz segíti a szülőket abban, hogy csökkentsék annak a valószínűségét, hogy a gyermekeik olyan tartalmakat nézzenek meg, amelyek felkavaróak lehetnek számukra.

Ugyanakkor a gyermekek figyelmeztetést kapnak a szülők által beállított szűrőkre, és lehetőségük van arra, hogy ne vegyenek részt ezekben - hangsúlyozta a TikTok. A cég számára fontos, hogy tiszteletben tartsák a fiatalok részvételi jogait.

A TikTok emellett bejelentette, hogy idén létrehozza a globális Ifjúsági Tanácsot. Ennek célja az lesz, hogy meghallgassa azoknak a felhasználóknak a tapasztalatait, akik közvetlenül használják a platformot, és lehetővé tegye számukra, hogy közvetlenül részt vegyenek a közösség számára a lehető legbiztonságosabb élmény megteremtéséhez szükséges változtatásokban.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#TikTok

További cikkek