Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Nem kombinálódik egymással a korona-, és az influenzavírus!

10perc.hu
2022. 01. 05.
Nem kombinálódik egymással a korona-, és az influenzavírus!

A flurona nem új vírusmutáció, ez a megjelölés azt jelenti, hogy az influenzavírus és a koronavírus egyszerre van jelen valakinek a szervezetében, de nincs közük egymáshoz.

Egyre többször és több helyen lehetett hallani, olvasni, hogy egy új kombinált vírus, a flurona támadja rövidesen az emberi szervezetet, ami nem már, mint a koronavírus és az influenzavírus keveréke. Nos, ettől nem kell senkinek sem tartania.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévé reggeli műsorában elmondta, a flurona nem új koronavírus-mutáció, ez a megjelölés azt jelenti, hogy az influenzavírus és a koronavírus egyszerre van jelen valakinek a szervezetében, azonban a két vírusnak "nincs köze egymáshoz, nem tudnak rekombinálódni".

A szakember felhívta a figyelmet, hogy mindkét vírus a rizikócsoportba tartozóknál, azaz az idős, krónikus betegséggel küzdőknél okoz súlyos állapotot, ezért nekik mindenképpen azt javasolja: kérjék mind az influenza elleni, mind a koronavírus elleni védőoltást.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek