Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Támadás a Capitoliumnál! Meghalt egy rendőr és a támadó - FRISSÍTVE!

10perc.hu
2021. 04. 02.
Támadás a Capitoliumnál! Meghalt egy rendőr és a támadó - FRISSÍTVE!

Robert Contee, a városi rendőrség vezetője elmondta, úgy tűnik, nem terrortámadásról volt szó, de természetesen zajlik a nyomozás.

Helyi idő szerint délután egykor egy férfi az autójával előbb elütött két rendőrt a kongresszus északi oldalán, majd továbbhajtva belement a műszaki zárba. Késsel a kezében szállt ki a járműből, hadonászott, és a rendőrök – miután nem hallgatott a szóbeli felszólításokra – meglőtték. A támadót és a rendőröket kórházba szállították, de a CNN megtudta, hogy mind a támadó, mind pedig az egyik rendőr belehalt a sérüléseibe. A capitoliumi rendőrség tájékoztatása szerint az elhunyt kollégájukat William Evansnek hívták, aki 18 éve volt az állomány tagja. A másik rendőrt a sürgősségi orvosi személyzet szállította kórházba. 

Robert Contee, a városi rendőrség vezetője elmondta, úgy tűnik, nem terrortámadásról volt szó, de természetesen zajlik a nyomozás. Sajtóértesülések szerint a támadót Noah Greennek hívták. Az illető az Iszlám Nemzet nevű szélsőséges, elsősorban afro-amerikaiakat vonzó szervezettel rokonszenvezett. A 25 éves férfi, aki valószínűleg Virginiában élt, Facebook-oldalán "Farrakhan követőjeként" jellemezte magát. Louis Farrakhan az Iszlám Nemzet vezetője, aki 1978-tól szervezte újjá a mozgalmat, visszatérve a korábbi rasszista szemlélethez. 

Wasington DC-ben továbbra is a Nemzeti Gárda nagyjából 2300 katonája támogatja a hatóságokat. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke az eset után elrendelte, hogy engedjék félárbócra a Capitolium zászlaját. Joe Biden amerikai elnök közleményében azt írta: ő és felesége, Jill Biden is fájdalommal értesült a történtekről.

"Szívből jövő részvétünket küldjük Evans rendőrtiszt családjának. Tudjuk, hogy ez milyen nehéz időszak volt a Capitolium dolgozói és védelmezői számára is" - fogalmazott Biden, aki elrendelte a Fehér Ház zászlóinak félárbócra eresztését.

Főkép forrása:
CNN

További cikkek