Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Több mint 10 milliárdot költött az Agrárminisztérium

10perc.hu
2024. 10. 21.
Több mint 10 milliárdot költött az Agrárminisztérium

Az Agrárminisztérium 10,6 milliárd forintot fizetett a Schmidt Mária és Ungár család tulajdonában lévő Vigadó Palota irodaház bérléséért 2018 óta.

Az Agrárminisztérium 2018 ősze óta összesen 10,6 milliárd forintot fizetett ki a Schmidt Mária, Ungár Péter és Ungár Anna tulajdonában lévő Vigadó Palota Irodaház bérléséért – számolt be róla a hvg.hu. A minisztérium a Kossuth téri épületének felújítása miatt költözött ideiglenesen az irodaházba, amely a BIF Nyrt. tulajdonában áll - közölte a Telex.

Az hvg.hu szerint a bérleti szerződés megkötésekor nem volt jele annak, hogy a minisztérium fontolóra vette volna egy másik irodaház bérlését. Az első három évre szóló szerződés szerint az állam havi nettó 116 millió forintot fizetett a bérlésért, ezt az összeget inflációhoz igazították.

A szerződés lejárta után a Transparency International hívta fel újra a figyelmet az ügyre, amelynek során kiderült, hogy a minisztérium újabb négy évre hosszabbított, immár havi 147 millió forintos kezdő díjjal, amely szintén inflációval növekszik.

A BIF Nyrt. legnagyobb tulajdonosai között Schmidt Mária, Ungár Péter és Ungár Anna szerepelnek. Az elmúlt hat évben így összesen több mint 10 milliárd forint került kifizetésre a család tulajdonában lévő cég számára.

Főkép forrása:
Schmidt Mária Facebook

Hirdetés

További cikkek