Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Búcsúzik a Packeta

10perc.hu
2024. 10. 21.
Búcsúzik a Packeta

A Packeta kivezetésével Foxpost név alatt folytatja működését Magyarország legnagyobb csomagküldő hálózata.

A magyar csomagküldési piacon jelentős változás történt: a nyáron egyesült Foxpost és Packeta hálózat a Foxpost név alatt folytatja működését Magyarországon. Az új tulajdonosok, a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group, úgy döntöttek, hogy a Foxpost jól ismert márkanevét tartják meg, a Packeta nevet pedig fokozatosan kivezetikjelentette be a Forbes.

A döntés a nyári felvásárlás után született meg, amikor a cseh Packeta és a magyar Foxpost egyesülésével az ország legnagyobb csomagátadó hálózata jött létre. A Packeta automatáit és átvételi pontjait hamarosan a Foxpost arculata váltja fel. A Foxpost vezérigazgatója, Bengyel Ádám szerint „márkaismertségi okokból döntöttek a Foxpost név mellett”, mivel a Foxpost az első és máig legnépszerűbb csomagautomata-szolgáltatás Magyarországon.

Bengyel hozzátette: „Lehetővé teszi, hogy kamatoztassuk a márkaismertség előnyeit, miközben az együttműködés új lehetőségeket teremt a fejlesztéshez és növekedéshez.” A döntés ugyanakkor nem függ össze a Packeta és a Foxpost logisztikai problémáival, amelyek az elmúlt hónapokban felhasználói kritikákhoz vezettek.

A Packeta és a Foxpost összehangolása jelenleg is zajlik, de nagyobb operatív változások idén már nem várhatók. A két cég az év végi ünnepi szezonra koncentrál, amely a csomagküldési piacon kiemelten forgalmas időszaknak számít. Az elmúlt hónapokban mind a Foxpost, mind a Packeta rendszerei komoly terhelés alatt voltak a Vinted és Temu platformok akciói miatt, ami késésekhez és problémákhoz vezetett.

Az egyesült Foxpost-Packeta hálózat év végéig több mint 3100 csomagautomatával és 1700 csomagátvételi ponttal rendelkezik majd Magyarországon, így megelőzve versenytársait, mint például a GLS-t és az MPL-t.

A vállalat továbbra is számít mindkét cég dolgozóira, bár egy vezetői pozíció megszűnik a szervezetben. Bengyel Ádám a Foxpost vezérigazgatói pozíciójában marad, és az integráció lezárása után is irányítja majd a hálózat működését.

Főkép forrása:
FOXPOST Facebook

Hirdetés

További cikkek