Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Lakóparkokba is kerülhetnek üvegvisszaváltó automaták

10perc.hu
2024. 10. 17.
Lakóparkokba is kerülhetnek üvegvisszaváltó automaták

Egyre nagyobb az igény az üvegvisszaváltó automaták elhelyezésére különböző helyszíneken.

A válaszadók szerint a legmegfelelőbb helyek a nagyobb lakóparkok lennének, amelyek a szavazatok 15%-át kapták. A második legnépszerűbb célpontnak a pályaudvarok bizonyultak 13%-os részesedéssel, míg a harmadik helyen a plázák álltak 12%-kal - írta a Pénzcentrum.

A nagyforgalmú közparkok is előkelő helyet szereztek, a szavazatok 8,5%-át kapták, amit sokan azért tartanak fontosnak, mert az ilyen helyeken gyakran nehézkes az üvegek visszaváltása. Emellett 8%-os részesedést szerzett az az ötlet, hogy a MOHU biztosítson mobil üvegvisszaváltó autókat, hasonlóan a Family Frost autóihoz. Ez a megoldás a kisebb településeken élők számára kínálna kényelmesebb opciót.

További népszerű helyszínek voltak a stadionok (7,34%), iskolák (7,33%) és fizetős strandok (7,03%). Ezek a helyszínek különösen frekventáltak lehetnek, ahol az emberek szívesen használnák az automatákat.

A szavazás során kiderült, hogy az irodaházak és a parkolóházak is megfelelő helyek lehetnek az üvegvisszaváltó automatáknak, 6-6,6%-os részesedéssel. Ugyanakkor az autómosók (5,72%) és a templomok (3,34%) a legkevésbé népszerű helyszínek közé tartoznak.

A Pénzcentrum korábbi hírei szerint a MOHU már 10 benzinkúton teszteli az üvegvisszaváltó automatákat, és ha a teszt sikeres lesz, a rendszer tovább bővülhet. A cég emellett egy fővárosi hajléktalanszállóval is tárgyal arról, hogy ott is telepítsenek egy ilyen automatát.

Az egyre növekvő érdeklődés arra is felhívja a figyelmet, hogy sokan azért nem váltják vissza az üvegeket, mert kényelmetlennek találják a jelenlegi rendszert, és nem szeretnének a zsúfolt üzletekben sorban állni.

Főkép forrása:
Pozsonyi Gábor Facebook

Hirdetés

További cikkek