Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Erőművek Éjszakája: Ötödik alkalommal nyílnak meg az erőművek kapui

10perc.hu
2024. 10. 08.
Erőművek Éjszakája: Ötödik alkalommal nyílnak meg az erőművek kapui

Október 25-én ötödször rendezik meg az Erőművek Éjszakáját, ahol 62 helyszínen várják az érdeklődőket üzembejárásokra és programokra.


Október 25-én ötödik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szervezésében, amelyre már elindult a regisztráció. Az esemény során az érdeklődők 62 helyszínen nyerhetnek betekintést az ország különböző erőműveinek működésébe. Aznap tartják a Távhőszolgáltatás Napját is, ahol a távhőszolgáltatók üzembejárásokkal és közösségi programokkal várják a látogatókat - írja portfolio.hu.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője elmondta, hogy „5000 látogatót várnak”, akik a legnagyobb vízerőművektől a korszerű biomassza fűtőművekig számos helyszínen ismerhetik meg az energia- és távhőtermelés folyamatait. A rendezvény célja a környezetvédelem és a tudatos energiafelhasználás fontosságának hangsúlyozása. A látogatók szakértő idegenvezetők segítségével fedezhetik fel az erőművek és fűtőművek működését.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) is részt vesz a rendezvényen, kiemelve a megújuló energiaforrások szerepét a távhőellátás zöldítésében. A regisztráció már október 7-től elérhető, és az esemény részletei a MEKH hivatalos weboldalán találhatók. Gyetván Csaba műsorkészítő a rendezvény nagyköveteként előzetes bejelentkezésekkel kedvet csinál a látogatók számára.

Főkép forrása:
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Facebook

Hirdetés

További cikkek