Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A CSOK Plusz hitel népszerűsége továbbra is növekszik

10perc.hu
2024. 09. 24.
A CSOK Plusz hitel népszerűsége továbbra is növekszik

A CSOK Plusz hitel népszerűsége nő, a lakáshitelek 25%-a támogatott formában kerül folyósításra. A családok akár 50 millió forintot is igényelhetnek.

A bankok által folyósított lakáshitelek közül minden negyedik most támogatott formában, CSOK Plusz hitelként kerül az ügyfelekhez – nyilatkozta Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. Február óta 172 milliárd forint értékben kötöttek támogatott lakáshitelre szerződéseket, ami jelentős növekedést mutat. A támogatott hitelek aránya 2021 novembere és 2022 vége között volt csak magasabb, mint a mostani szinten.

A CSOK Plusz konstrukció lehetőséget ad a családok számára, hogy 15, 30, vagy akár 50 millió forintos kedvezményes hitelt igényeljenek a gyermekvállalás függvényében. Július végéig több mint 8 ezer támogatott hitelszerződés került kifizetésre, a támogatott hitelek átlagos összege pedig 23 millió forint körül alakul, ami magasabb, mint az átlagos piaci hitelek 12 millió forint.

A CSOK Plusz hitel előnyei kiemelkedőek a piaci hitelekhez képest. Az átlagos 3%-os kamatozású CSOK Plusz hitel havi törlesztőrészlete 132 ezer forint alatt van, míg a legjobb piaci ajánlat esetén a THM 6,48%, ami 168 ezer forint feletti törlesztőrészletet eredményez.

Gergely Péter hangsúlyozta, hogy a CSOK Plusz hitel versenyelőnye akkor is megmarad, ha a bankok 5% alatti THM-mel kínálnak piaci lakáshiteleket. Az ilyen hiteleknél a havi törlesztőrészlet 152 ezer forint körüli összegre emelkedne. A CSOK Plusz tehát továbbra is a legkeresettebb lakáshitel-termék marad a magyar piacon.

Főkép forrása:
illusztráció

További cikkek