Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

2 forinttal emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára

10perc.hu
2024. 09. 23.
2 forinttal emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára

A magyarországi üzemanyagárak ismét változnak, ezúttal azonban csak a benzin ára emelkedik, a dízelárak egyelőre változatlanok maradnak.

Szeptember 23-án, hétfőn a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 2 forinttal emelkedik, amely a töltőállomásokon is érezhető lesz. A dízelesek viszont továbbra is a szombati áron tankolhatnak - írta a Promotions.hu oldala.

A holtankoljak.hu számolt be arról, hogy a legutóbbi árváltozás hétvégén történt, amikor a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 4 forinttal emelkedett, míg a gázolaj ára változatlan maradt. Ennek eredményeképpen jelenleg 587 forintba kerül egy liter benzin, míg a gázolaj ára 589 forint, ami a következő napokban is megmarad ezen a szinten. Kedden viszont a benzin ára további növekedésen megy keresztül, így mindkét üzemanyag ára 589 forint lesz.

Üzemanyagárak a szomszédos országokban

Magyarország továbbra is a régiós középmezőnyben helyezkedik el az üzemanyagárak tekintetében. Keletre olcsóbb, nyugatra drágább a tankolás. A szomszédos országok közül Ukrajnában a legolcsóbb a benzin (503 forint/liter), míg a legdrágább benzint Horvátországban lehet vásárolni, ahol átlagosan 613 forintba kerül egy liter

További cikkek