Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

600 forint alá kerül a benzin ára keddtől

10perc.hu
2024. 08. 26.
600 forint alá kerül a benzin ára keddtől

Hosszú idő után először kerül 600 forint alá a benzin ára.

Keddtől jelentősen csökken az üzemanyagok nagykereskedelmi ára Magyarországon, ami különösen a benzin esetében érezhető, hiszen az átlagára 600 forint alá esik

A 95-ös benzin literje 599 forint lesz, míg a gázolaj ára 603 forintra mérséklődik.

Ez az árzuhanás az üzemanyagpiacon hónapok óta folyó kormányzati diskurzus eredménye, amely során a kormány többször megvitatta a lehetséges beavatkozásokat a piacon - írta meg a Telex.

Nagy Márton április közepén azt nyilatkozta, hogy felmerült egy újabb üzemanyagárstop bevezetése, amit később sajtóeseményen tovább boncolgatott, mondván, javasolni fogja a kormánynak, hogy szükség esetén lépjen közbe az árak stabilizálása érdekében. Bár ez az intézkedés végül elmaradt, a miniszter felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” minél előbb. Néhány héttel később arról számolt be, hogy a kormány áttekintette az üzemanyagpiaci helyzetet, és megállapította, hogy a kereskedők eleget tettek a kérésnek, közelítve áraikat a szomszédos országok átlagaihoz. Ennek eredményeként a benzin ára 616 forintról 599 forintra, a gázolajé pedig 607 forintról 603 forintra csökken.


További cikkek