A francia Alexandre Polmard, hatodik generációs tenyésztő és hentes, a családja által kidolgozott különleges eljárással hívta fel magára a figyelmet, amely lehetővé teszi, hogy a marhahús akár 15 évig is megőrizze eredeti frissességét - számolt be róla az Agroinform.hu.
A Polmard család 1846 óta foglalkozik marhahússal, és az 1990-es években Alexandre nagyapja fejlesztette ki azt az innovatív technikát, amely során a frissen vágott húst -43 Celsius-fokos levegővel, 120 km/órás sebességgel hűtik le egy erre kialakított laboratóriumban. Az eredmény: hibernált hús, amely hosszú évek múltán is hihetetlenül friss marad.
Az ilyen módon tartósított hús rendkívül keresett, és ennek megfelelően az ára is elképesztően magas. Egy "hibernált" marhából készült rib eye steak ára akár 3200 dollárra (1,17 millió forintra) is rúghat, és a különlegességet kínáló éttermekben várólisták vannak.
Az alapanyag minősége is kiváló, mivel a Polmard család maga tenyészti a marhákat. A blonde d'Aquitaine fajtájú állatokat stresszmentes, szabad környezetben tartják, így a hús lassabban érik be, ami hozzájárul a tökéletes végeredményhez.