Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Letartóztatták a Crypto.com egyik biztosát

10perc.hu
2024. 07. 09.
Letartóztatták a Crypto.com egyik biztosát

A máltai székhelyű leányvállalat egyik biztosát letartóztatták és bíróság elé állították.

A Crypto.com európai, máltai székhelyű leányvállalatának, a Foris Dax MT Limitednek jogi megfelelőségi biztosát, Jose Luis Alonso Melchort letartóztatták és bíróság elé állították. A 33 éves szakembert azonnal elbocsátotta a kriptotőzsde, miután kiderült, hogy nem hajtott végre egy bírósági lefoglalási végzést, és értesítette a számla tulajdonosát a tervezett lefoglalásról - közölte a Kripto Akadémia.

A Malta Today beszámolója szerint Melchor leveleket küldött munkaadójának, melyekben azzal fenyegetőzött, hogy üzleti titkokat hoz nyilvánosságra, ha nem fizetnek neki 44 000 eurót. Melchort kilenc vádponttal illették, beleértve a közszolgálati minőségében elkövetett mulasztást, személyes adatokkal való visszaélést és zsarolást. A bíróság befagyasztotta Melchor 2 millió eurós vagyonát, és a szökés veszélye miatt elutasította az óvadék ellenében való szabadlábra helyezését.

A Crypto.com képviselője így nyilatkozott: „Továbbra is teljes mértékben együttműködünk a bűnüldöző hatóságokkal, de a folyamatban lévő ügyről nem kívánunk további nyilatkozatot tenni.”

A Crypto.com idén májusban érte el a 100 millió felhasználót, és bár márciusban közel 3 millió eurós bírságot kapott Hollandiában be nem jegyzett pénzügyi szolgáltatások miatt, júniusban virtuális pénzeszközök kezelésére alkalmas engedélyt szerzett Írországban. A cég korábban Szingapúrban, Franciaországban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Királyságban, Dél-Koreában, Ausztráliában, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Cipruson, a Kajmán-szigeteken és az Egyesült Államokban szerzett részleges vagy teljes hozzáférést biztosító licenszeket.




További cikkek